GRUPS INTERACTIUS NOVEMBRE

Durant el mes de novembre, hem tornat a començar els grups interactius i ja són molts els familiars (mamàs) que han vingut a treballar amb nosaltres. La novetat d'aquest any és la incorporació del treball de la lectoescriptura en aquests grups. D'aquesta manera, sempre hi ha 2 jocs de pensament matemàtic i 2 jocs de lectoescriptura (es canvien cada 15 dies).

Els 4 jocs de pensament matemàtic, han estat:
1. Bingo de números de l'1 fins el 20 més 30, 40, 50, 60, 70, 80 i 90.
2. Joc de la oca amb dos daus per treballar la suma.
3. Reglets: mesures i descoberta dels amics del número 10 (descomposició del número 10).
4. Dominó dels canvis (operar/canviar atributs dels blocs lògics)

Els 4 jocs de lectoescriptura, han estat:
1. Bingo de lletres
2. Noms encreuats
3. Construcció de síl·labes amb una taula de doble entrada
4. Sopes de lletres: noms propis
Volem donar les gràcies a: Yoli, Sara, Khadija, Najat, Adriana, Isa i Maria per haver vingut i haver-nos ajudat!!! 

I per les altres famílies, a què esperau? Els vostres fills i filles vos ho agrairan. 

PER QUÈ FEIM AMBIENTS?

Un dels motius pels quals feim ambients tres dies a la setmana és per fomentar la interacció i la relació amb companys i companyes d'altres edats, per ajudar-nos mútuament i per aprendre els uns dels altres. 

Avui, ha succeït el que aquesta fotografia resumeix tan bé. En Thiago (de 5 anys) ha ajudat a Nizar (de 4) a desembotonar-se la bata, mentre n'Amir (de 3) observava el que succeïa. 
Ens encanta veure que, poquet a poquet, s'aconsegueixen els objectius que ens vam plantejar l'any passat quan vam començar a treballar d'aquesta manera.

25-N

Divendres passat, en acabar psico, en Toni ens va contar un conte que na Maria José (mamà d'en Nico) li havia deixat fa unes setmanes. El conte és el següent:
El va contar perquè, a més d'aproximar-se el 25-N (Dia Internacional per l'eliminació de la violència de les dones), s'han de tractar aquests temes des de petits a les escoles per tal de prevenir-los.

Fa tres anys que nosaltres treballem que "NO ÉS NO, AMB TOTS ELS ASPECTES".

Si voleu llegir el conte, aquí teniu un enllaç i podeu fer-ho. El conte NO va ser modificat. El va llegir així com les autores el van escriure. 

HI HA UNA CARTA PER A TU

L'altre dia, vam descobrir un objecte que estava amagat baix d'una tela. Tocant-lo, havíem de saber què era, de quin material estava fet i per a què servia. Les hipòtesis van ser múltiples i variades. 

L'objecte en qüestió era una bústia. Un objecte ben quotidià que el trobam a cada casa. En Toni ens va explicar que era una bústia per escriure'ns cartes a nosaltres de forma anònima i que cada divendres, l'obriríem i les repartiríem.

La proposta va ser tan motivadora que tots ens vam posar a escriure cartes.
L'objectiu d'aquesta proposta és fomentar l'escriptura d'una forma lúdica i significativa.

ARA SÍ QUE SÍ: FOTO DE GRUP

Fa unes setmanes, na Sarah va tornar a la nostra escola després d'haver marxat l'any passat a mitjans curs a Alacant. Quan vam saber que tornava, ens vam posar molt contents! Benvinguda de nou, Sarah!
I per cert, voleu veure com hem crescut durant aquests tres anys? Mirau!!

PANELLETS

Per Tots Sants, Panellets! Com és tradició, abans de Tots Sants, petits i grans vam fer aquest dolç tan bo. Enguany, nosaltres ja som els més grossos d'infantil i per això, tenim una tasca molt important: ajudar als més petits. 

Aquesta va ser la primera activitat intercicle que vam fer aquest curs i la veritat que ajudar se'ns dóna prou bé.

INGREDIENTS:
1Kg d'ametlla en pols
800g de sucre
4 ous

Pinyons per decorar

MOLÍ DE LA MOLA

Dia 26 d'octubre, vam anar a veure i a conèixer el molí de La Mola. A classe, com a feina prèvia, vam estar parlant per a què servien els molins. Dues de les hipòtesis que van sortir van ser que servien per moure els núvols i per fer vent i poder refrescar-nos en l'estiu. N'Izan deia que això no era vera, que els molins servien per fer pastels, pans i farina, que ell ho havia vist a un vídeo.

Per això, vam cercar el vídeo i el vam veure. 
Efectivament, era com n'Izan deia. Vam parlar que hi havia molins de molts tipus: per fer farina, per fer electricitat, per treure aigua... i el de La Mola, era per fer farina.

El dia de l'excursió, vam poder veure en primera persona un molí de farina que fins fa pocs anys, funcionava perfectament. Na Maria, la molinera, ens va explicar el funcionament d'aquell molí i va estar encantada de respondre totes les nostres preguntes.


Volem donar les gràcies a na Maria José que ens va acompanyar aquest dia i que ens va ajudar a fer les activitats que teníem preparades. 

SEMBLANCES I DIFERÈNCIES

Una vegada feta l'excursió, vam estar parlant que a Formentera hi ha altres torres de defensa. Amb Google Maps, vam estar cercant-les per poder veure les seves característiques, semblances i diferències entre elles.

NOTÍCIA D'ACTUALITAT

A classe, parlam de tot el que passa al nostre voltant. Fa unes setmanes, va succeir una desgràcia a Mallorca i vam estar parlant-ne. Reflexionàvem que era una notícia molt trista per totes les destrosses que va ocasionar, però sobretot, per les morts que va causar. Sentiments com tristesa, ràbia, desconsol... van ser algunes emocions que van sortir en la conversa.  

AUTORRETRATS

Qui som? com som? què em diferencia dels altres? Representar-se a un mateix ens permet reflexionar sobre aquestes preguntes i moltes altres més en relació a la pròpia imatge, a la nostra identitat i a la pròpia concepció. 

UNA DE PIRATES II: TORRE DES PI DES CATALÀ

Dia 26 d'octubre, vam anar d'excursió a visitar la Torre des Pi des Català. Allà, en Jaume del Camp d'Aprenentatge, ens va explicar les parts de la torre, per a què servia cada planta, què hi feien els "habitants" d'aquella torre i ens va contar la llegenda de la Torre des Pi des Català. A part d'això, vam passar un dia molt agradable tots plegats, envoltats de naturalesa i de molt de sol! Moltes gràcies a na Fani que ens va acompanyar!

PRACTICA EL RELLEU DE LES ILLES BALEARS